Try walking in my shoes – случвало ни се е да

...
Try walking in my shoes – случвало ни се е да
Коментари Харесай

Какво е да си лице в лице със сетивата и емоциите си

" Try walking in my shoes "  – случвало ни се е да ни го споделят, ние да го споделяме, а правили ли сме го?

На мен напълно скоро ми се наложи да се оправям и дори да се развличам в непроницаем мрак. В непроницаем мрак, имам поради цялостна, безспорна мрачевина.

Мястото е в центъра на София – ресторант Tenebris. Поводът – представянето на новия изкуствен интелект на Huawei Mate 20 Proи приложението Facing Emotions. Прочитайки и приемайки поканата, имах едно на разум – ще има някакво предизвикателство. Е, имаше.

На събитието научихме, че новият AI на Huawei Mate 20 Pro и Facing emotionsразпознават 7 основни страсти на човешкото лице и посредством 7 звука превеждат дали това е боязън, наслада, горест, пренебрежение, омерзение, изненада, яд. Приложението е в помощ на хора, които влизат под общия знаменател – с увреждания, и съответно – хора с нарушено зрение.

Когато представител на Huаwei ни срещна с нововъведението, започнах да си мисля, какъв брой е хубаво, че мобилните телефони, които ние одобряваме освен за безспорна нужда, само че и като аксесоар, в последна сметка имат и функционалности, които да са същински потребни. Сега ви оставям да си мислите по какъв начин незрящите употребяват модерните телефони и не преставам с моите мисли, които в течение на презентацията се объркваха, подреждаха и даваха път на доста страсти, изключително когато думата взеха представители на фондация Синергиа, отдадени на работата с хора със зрителни увреждания, хората от Tenebris и присъстващите „ слепи “ хора. Тези, които имат по-малка степен на увреждане на зрението, надалеч не мислят за себе си като за инвалиди или с нещо по-неспособни от „ естествените “ хора, те нямат и никакво съображение да не са прави!

Чухме по какъв начин е имало песимизъм към приложението, както някои от хората с нарушено зрение не са подходили в миналото с възторг и към предлагането да имат куче лидер, а в този момент не си показват живота без него. Днес се радват на
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР